AVERTISMENTUL OMS: Lumea trebuie să se pregătească pentru o eventuală pandemie

Directorul general al OMS a cerut lumii să se pregătească pentru o eventuală pandemie generată de noul coronavirus, apreciind drept "foarte preocupantă (...) creșterea bruscă" de noi cazuri în Italia, Coreea de Sud și Iran, scrie AFP, citează hotnews.ro.

"Trebuie să ne concentrăm pe ținerea sub control (epidemiei), făcând tot posibilul pentru a ne pregăti de o eventuală pandemie", a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă la Geneva.

În schimb, epidemia a făcut pași înapoi în China. Experții misiunii comune a OMS care s-au deplasat în mai multe provincii, printre care și Wuhan, epicentrul epidemiei, au constatat că epidemia Covid-19 a atins în China "un vârf, urmată de un platou, între 23 ianuarie și 2 februarie, și că nu a încetat să scadă de atunci", a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Acest lucru ar trebui să dea țărilor că virusul poate fi stăpânit", a subliniat el, salutând încă o dată măsurile drastice luate de China, unde zeci de milioane de persoane au fost plasate de facto în carantină.

În plus, din punct de vedere științific, misiunea care s-a deplasat în China a constatat că "nu au existat schimbări semnificative în ADN-ul coronavirusului", a arătat.

În ceea ce privește rata mortalității în China, aceasta a fost de 0,7% și s-a situat între 2 și 4% în Wuhan, a mai spus el.

 

loading...

Lasă un comentariu