AVERTISMENTUL NATO: Rusia a mobilizat, din nou, trupele la frontiera cu Ucraina

Embed:

Rusia şi-a mobilizat, din nou, trupele la frontiera cu Ucraina. Este avertizarea secretarului general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, care a adăugat că Moscova continuă să antreneze şi să asigure militanţii proruşi cu echipament militar. Între timp, preşedintele ucrainean a dispus întărirea poziţiilor armatei, în vederea contracarării unui posibil asalt al rebelilor. 

"Îndemnăm Rusia să facă eforturi pentru a găsi o soluţie paşnică şi să utilizeze influenţa de care dispune faţă de separatiştii proruşi pentru ca aceştia să respecte armistiţiul", a menţionat secretar general NATO.

Între timp, liderul de la Kiev a dispus întărirea poziţiilor armatei ucrainene din Mariupol, Berdeansk, Harkov şi Dnepropetrovsk. Acesta a convocat Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare şi şi-a manifestat speranţa ca legislativul va susţine iniţiativa sa cu privire la anularea statutului special pentru regiunile Lugansk şi Doneţk.

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Rada Supremă de la Kiev de către preşedintele acesteia, Alexandr Turcinov. Concomitent, Turcinov a înregistrat şi o iniţiativă care prevede anularea amnistiei pentru militanţii proruşi implicaţi în acţiunile din estul ţării. Iar cancelarul german, Angela Merkel, a criticat atitudinea Rusiei faţă de pseudoalegerile organizate de rebeli.

"Rusia nu a reacţionat aşa cum ar fi trebuit în ceea ce priveşte aşa numitele alegeri din Lugansk şi Doneţk. Prin urmare, sancţiunile economice sunt inevitabile şi nu pot fi anulate în acest moment", a spus cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Între timp, liderul separatiştilor proruşi din Doneţk, Alexandr Zaharcenko, a fost investit în funcţia de preşedinte al aşa-numitei republici populare Doneţk. El şi-a exprimat speranţa că entitatea va fi susţinută economic de regiunea transnistreană, Abhazia, Venezuela, Cuba şi Federaţia Rusă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu