Avertismentul medicilor! Ce se întâmplă dacă prăjeşti de mai multe ori în acelaşi ulei

Mulți dintre noi preferă alimentele prăjite, iar acest lucru nu este o noutate. Fie că le mâncam des și nu ținem cont de faptul că acestea sunt, după cum bine știm cu toții, nesănătoase, fie că le mâncăm rar, tocmai din acest motiv, alimentele prăjite se regăsesc în alimentația multora dintre noi.

Însă uleiul pe care îl folosim atunci când prăjim diferite alimente poate face o mică diferență, rezultatul final fiind astfel mai sănătos. Așadar, dacă vrei neapărat să prăjești anumite alimente, este important să știi că există o modalitate mai puțin dăunătoare în care poți face asta.

Deși cel mai popular tip de ulei folosit de către gospodinele de la noi din țară este uleiul de floarea soarelui, acesta nu este recomandat să fie folosit pentru prăjire. În schimb, optează pentru uleiul de soia, uleiul de struguri, uleiul de răpită, uleiul de cocos rafinat, uleiul de palmier nerafinat sau, nu în ultimul rând, pentru uleiul de avocado rafinat, scrie bzi.ro.

În ceea ce privește folosirea uleiului de mai multe ori, medicii sublinează că acest lucru este foarte periculos. Ei ne avertizează că atunci când refolosim uleiul, acesta emană substanțe toxice cancerigene. Astfel, uleiul trebuie folosit o singură dată la gătit. Dacă ai prăjit ouă dimineața, de exemplu, nu poți să prăjești ceva la prânz, folosind același ulei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu