Avertismentul medicilor. Afecțiunile care se agravează toamna

Fluctuațiile de temperatură, schimbarea presiunii atmosferice și umezeala din aer sunt doar câțiva factori care, corelați cu o imunitate scăzută, pot favoriza apariția bolilor de sezon, dar și agravarea unor afecțiuni deja existente, scrie realitatea.net.

Virozele respiratorii

Temperaturile tot mai scăzute și umiditatea crescută nu fac decât să creeze ambientul necesar pentru înmulțirea și răspândirea virusurilor, bacteriilor și altor agenți patogeni.

Fiindcă în sezonul rece sistemul nostru imunitar este destul de slăbit și face față cu greu agenților infecțioși, este important să adoptăm o alimentație cât mai sănătoasă, bogată în antioxidanți, în special vitamina C.

Reumatismul

Expunerea la temperaturi scăzute favorizează creșterea sensibilității articulațiilor, cauzând dureri neplăcute persoanelor cu probleme reumatice.

Una dintre cele mai comune forme de reumatism este artrită, care se manifestă prin durere, inflamare și rigiditate la nivelul articulațiilor.

Gastriță

O altă afecțiune care se poate agrava toamna este gastriță, o boală care se manifestă prin inflamarea mucoasei gastrice la consumarea alimentelor fierbinți sau foarte condimentate, cafelei, băuturilor alcoolice sau sucurilor acidulate, scrie sfatulmedicului.ro.

Cei care suferă de gastriță ar trebui să evite consumul unor fructe și legume în stare crudă (roșii, citrice), întrucât acestea pot crește aciditatea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu