AVERTISMENTUL lui Filip: Cine va cheltui ineficient fondurile se va alege cu DEMISIA, în cel mai bun caz

Embed:

Premierul Pavel Filip susţine că Republica Moldova nu trebuie să-şi mai permită vreodată blocarea fondurilor internaţionale. Declaraţia a fost făcută de şeful Executivului în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului. Mai mult, Filip a ţinut să menţioneze că astăzi se împlineşte exact jumătate de an de când Guvernul condus de el şi-a asumat responsabilitatea de guvernare în Moldova. 

"Cel mai important lucru pe care l-am reuşit este stabilizarea sistemului bancar. Dacă am ajuns la o înţelegere înseamnă că Moldova va avea parte de un sistem bancar transparent. Cum am mai spus vom debloca fondurile cu majoritate partenerilor de dezvoltare. Vom relua finanţările, trebuie să fim atenţi cum cheltuim banii publici, să fie cheltuiţi la timp şi corect. Cine va cheltui ineficient fondurile în cel mai bun caz se va alege cu demisie. Și asta e o promisiune a mea sub cuvânt de onoare, voi fi foarte exigent cu aceste condiții. Nu vreau să vă sperii, dar avem o misiune chiar mai grea decât a fost în primele șase luni de repunere a ţării pe drumul cel bun și corect, pe drumul european", a menţionat Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul a declarat că în această perioadă s-a muncit, s-au înregistrat succese modeste, dar totul se face pentru ca lucrurile în ţară să meargă pe drumul cel drept.

"Valoarea medie a pensiei s-a majorat cu peste 7 la sută chiar şi în condiţii austere de activitate. S-a majorat volumul producţie industriale. Totodată, în acestă perioadă am luat măsuri şi în mediul de afaceri, aici mă refer la cea mai importantă lege cu privire la controale. Vom merge în continuare pe reducerea acestora. Am demarat reforma administraţie-locale. Avem o foaie de parcurs avansată şi urmează să realizăm toate obiectivele care se regăsesc acolo. Practic ne-am atins obiectivul cu FMI. Vă felicit cu aceste 6 luni de muncă asiduă. Este important să vedem şi rodul muncii. Vă mulţumesc şi în continuare trebuie să muncim mai energic", a punctat prim-ministrul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului condus de Pavel Filip în data de 20 ianuarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu