AVERTISMENTUL făcut de reprezentanţii CNPIEC privind legumele şi fructele din pieţele din Capitală: Situația este catastrofală

Consumatorii sunt atenţionaţi că fructele și legumele proaspete din pieţele din Capitală au un conţinut exagerat de nitrați. Avertismentul vine din partea reprezentanţilor Centrului Național pentru Protecția Consumatorilor (CNPIEC).

"Situație alarmantă în cazul produselor de origine vegetală privind conținutul exagerat de nitrați. Produsele aflate în comerț și care au depășită limită admisă nectarinele, ceapa, pepenele verde, pepenele galben și strugurii. O simplă verificare cu un nitratomer de uz casnic arată cifre care îngrozesc", au menţionat reprezentanţii CNPIEC într-un comunicat de presă.

Potrivit CNPIEC, conţinuturile de nitraţi variază în funcţie de organul plantei. Astfel, cele mai mari cantităţi de regăsesc în peţiol şi frunze iar cele mai mici în fructe şi seminţe. Plantele consumate integral (rădăcină, tulpină, frunze) aduc un aport mai mare de nitrați decât speciile ale căror părți comestibile sunt reprezentate de fructe.

S‑a constatat că produsele vegetale obţinute prin cultivarea în sere şi solarii acumulează cantităţi mai ridicate de nitraţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu