AVERTISMENT: Sfârşitul civilizaţiei este aproape. Toţi suntem vinovaţi

Uitaţi de asteroizi, plăgi sau de alte calamităţi. Ne confruntăm cu o ameninţare mult mai apropiată, este vorba despre propriul nostru comportament, spune fizicianul şi cosmologul britanic Stephen Hawking, informează descopera.ro.

"Eşecul uman pe care mi-aş dori să îl corectez este agresivitatea. Probabil că a reprezentat un avantaj în perioada oamenilor cavernelor pentru a avea mai multă mâncare, mai mult teritoriu sau un partener, însă acum ameninţă să ne distrugă pe toţi", i-a spus Hawking câştigătoarei unui concurs organizat în Londra.

Adaeze Uyanwah, în vârstă de 24 de ani, din California a câştigat premiul "Vizitatorul de onoare". Premiul a inclus şi un tur al muzeului de ştiinţă din Londra, alături de Stephen Hawking.

În timpul turului, Uyanwah l-a întrebat pe Hawking ce trăsătură umană şi-ar dori să schimbe şi ce trăsătură ar trebui cultivată. Hawking a ales agresivitatea, avertizând că un război nuclear ar putea duce la sfârşitul civilizaţiei şi chiar al rasei umane: "Agresivitatea ar trebui înlocuită de empatie care ”ne aduce la un loc, într-o stare de pace şi iubire".

Fizicianul a mai adăugat că viitorul speciei umane este în spaţiu.

"Cred că viitorul pe termen lung al rasei umane este spaţiul, în sensul că reprezintă o asigurare de viaţă importantă pentru supravieţuirea noastră, prin prevenirea dispariţiei umanităţii, prin colonizarea altor planete", a argumentat Hawking.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu