AVERTISMENT! Persoanele care culeg şi vând ghiocei riscă AMENZI USURĂTOARE

Persaonele care rup şi vând plante rar, în special ghioceii, riscă amenzi de până la 2.000 de lei. Este avertismentul făcut de Inspectoratul General al Poliţiei. 

IGP anunţă că vor fi sancționate inclusiv persoanele care colectează sau nimicesc plantele înscrise în "Cartea Roşie" a Republicii Moldova şi în anexele la Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie (CITES).

"În perioada 1 martie – 30 aprilie curent, Inspectoratul General al Poliției în colaborarea cu angajații organelor pentru protecția mediului întreprind acțiuni de prevenire a cazurilor de colectare, nimicire sau comercializare a ghioceilor, plantă inclusă în "Cartea Roșie" a Republicii Moldova", se arată în comunicat. 

De la începutul lunii martie, poliţiştii au efectuat 184 de razii la marginea fâșiilor forestiere, pe traseele naționale, străzi, pieți și alte locuri publice pentru a depista persoanele care colectează sau comercializează ghiocei.

În rezultat, au fost inițiate 15 proceduri contravenționale și urmează sa fie stabilită vinovația persoanelor.

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă cetățenii să nu tolereze comercializarea acestor plante rare, iar dacă le devin cunoscute astfel de cazuri, să anunțe Poliția la numărul de telefon 902.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu