AVERTISMENT pentru procurori: Ce vor păţi cei care vor avea abateri disciplinare

Embed:

Procurorii care vor avea abateri disciplinare vor fi sancţionaţi dur sau vor fi chiar concediați. Avertizarea vine de la şeful Procuraturii municipiului Chişinău, Igor Popa. El a avut astăzi o primă întâlnire cu subalternii, după ce de la începutul acestui an procuraturile de sector au fost dizolvate. 

Igor Popa i-a îndemnat pe procurori să-și facă bine meseria.

"Vom pune accentul foarte mult pe exercitarea exemplară a atribuțiilor funcționale de către procurori și la orice abatere disciplinară se va reacționa și se vor întreprinde toate măsurile pentru ca procurorii care vor fi găsiți vinovați să fie trași la răspunderea disciplinară", a declarat şeful Procuraturii municipiului Chișinău, Igor Popa. 

Procurorii spun că vor da dovadă de responsabilitate și onestitate.

"Noua structură care este implementată eu cred că va asigura buna desfășurare a organelor procuraturii pe municipiul Chișinău, va fi un exemplu și pentru alte procuraturi sub formă de organizare. Presupune deja responsabilități mult mai mari decât cele care au existat până acum", a declarat procurorul de la Procuratura municipiului Chişinău, Nicu Şendrea. 

Grație reformei, acuzatorii spun că vor acționa mai prompt.

"Fiecare cetățean va beneficia de un rezultat la soluționarea cererilor și adresărilor sale în timp mai scurt și într-o structură mai eficientă", a declarat Vitalie Siba, adjunct interimar al procurorului șef al Procuraturii Municipiului Chișinău

Din 1 ianuarie 2017, toate procuraturile de sector din Capitală au fost unite într-o singură structură - Procuratura municipiului Chişinău.

Instituțiile se numesc acum oficii ale Procuraturii municipale, iar președinții acestora sunt adjuncți ai procurorului-şef al municipiului Chişinău, până când le vor expira mandatele. Numărul acuzatorilor va rămâne același - 180.

Procurorul general, Eduard Harunjen, a declarat anterior că reforma va optimiza procesul de lucru şi va eficientiza managementul resurselor umane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu