AVERTISMENT pentru Moscova: Marea Britanie va ţine piept agresiunilor Rusiei şi o va face să plătească pentru fiecare act ilagal

Embed:

Avertisment dur pentru Moscova. Ministrul de externe de la Londra a declarat în timpul unei conferinţe a Partidului Conservator că Marea Britanie va ţine piept agresiunilor Rusiei şi că o va face să plătească pentru fiecare act ilagal pe care îl comite.

"153 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din 28 de ţări, ceea ce a afectat profund activităţile lor de spionaj, iar noi ne vom ocupa să lichidăm întreaga reţea a GRU. Marea Britanie are un mesaj simplu pentru Kremlin. Dacă încercaţi să ne intimidaţi, dacă folosiţi arme chimice, dacă nu respectaţi legislaţia internaţională, atunci veţi plăti mereu foarte scump", a menţionat Jeremy Hunt, ministru de Externe al Marii Britanii.

Relaţiile dintre Londra şi Moscova sunt extrem de tensionate ca urmare a tentativei de asasinare a unui fost spion rus şi a fiicei acestuia în martie, la Salisbury, cu o substanţă neurotoxică. Ancheta autorităţilor britanice, care au primit sprijin din partea organizaţiilor internaţionale, a identificat produsul chimic rusesc folosit în atac, locul din Rusia unde a fost produs şi modul în care a fost introdus în ţară de spioni ruşi.

Mai mult, o agenţie de investigaţii a aflat identitatea reală a agenţilor GRU care au executat atacul. În ciuda dovezilor evidente, Rusia a negat orice implicare în atacul chimic şi a acuzat Londra că ar fi organizat operaţiunea pentru a discredita Kremlinul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu