AVERTISMENT! Oraşul din Moldova cu Cod Galben de poluare a aerului. RECOMANDĂRI

Embed:

Cod Galben de poluare a aerului la Bălţi. Avertismentul a fost făcut de Serviciul Hidrometeorologic şi a intrat în vigoare de astăzi, la amiază, fiind valabil până mâine, 14 iulie. 

Astfel, concentraţiile maxime cu aldehidă formică au depăşit normele sanitare de 1,8-2,1 ori, iar concentraţiile maximă admisibilă (medie zilnică) - 13,7 ori. 

Pentru următoarele zile se prevede majorarea acestor concentraţii şi un nivel sporit al poluării aerului atmosferic din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

RECOMANDĂRI: Reducerea maxim posibilă a duratei aflării în zonele industriale, fiind preferabile plimbările pe jos în zonele verzi, în special se referă la copii, femeile însărcinate şi persoanelor cu vârstă înaintată.

Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular şi ale tractului respirator li se solicită reducerea sarcinilor fizice.

Pentru prevenirea creşterii concentraţiei periculoase a poluanţilor în aer, agenţii economici sunt obligaţi de a întreprinde măsuri pentru reducerea pe termen scurt a emisiilor nocive, cu circa 15-20%, conform planurilor elaborate.

Codul Galben de poluare presupune condiţii meteorologice care vor contribui la acumularea noxelor în stratul de aer de la suprafaţa solului. Nivelul poluării aerului este prognozat ca Sporit.

Se prevede depăşirea de 2-4 ori a concentraţiei maxime admisibile privind poluanţii investigaţi.

Situaţia ecologică se prevede nefavorabilă pentru sănătatea populaţiei şi a stării mediului înconjurător.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu