Avertisment ONU: "Oamenii riscă să ajungă să locuiască într-o lume pustie"

Oamenii riscă să ajungă să locuiască într-o lume pustie dacă liderii mondiali nu sunt capabili să ajungă anul acesta la un acord prin care să stopeze extincția faunei și distrugerea ecosistemelor vitale, a declarat Elizabeth Maruma Mrema, coordonatorul ONU pentru biodiversitate, transmite realitatea.net.

"Viața oamenilor depinde de biodiversitate, în moduri care nu sunt întotdeauna aparente sau apreciate. Sănătatea oamenilor depinde în cele din urmă de serviciile ecosistemice: disponibilitatea apei proaspete, combustibilului, surselor alimentare.Toate acestea sunt precondiții pentru sănătatea umană și mijloacele de trai", a declarat Elizabeth Maruma Mrema pentru The Guardian, transmite realitatea.net, în primul său interviu important de la preluarea funcției de secretar executiv interimar al Secretariatului ONU a Convenției pentru Diversitate Biologică.

"Afacerile, comunitățile locale, societatea civilă, tineretul, toți, conduși de guverne, trebuie să luăm măsuri. Vorbim de acțiune de mulți ani. Într-adevăr, avem nevoie de acțiuni transformatoare pentru a face diferența", a adăugat Mrema.

 

loading...

Lasă un comentariu