AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR al cercetătorilor, transmis printr-o "scrisoare către omenire". Ce se va întâmpla cu planeta noastră

Semnalul de alarmă a 15.000 de oameni de ştiinţă din 184 de ţări a fost transmis printr-o scrisoare către omenire, publicată pe 13 noiembrie în revista BioScience.

Acesta este cel de-al doilea avertisment pe care cercetătorii îl dau, semnalând că planeta noastră se apropie de punctul în care nu va mai putea susţine viaţa fără a suferi daune ireversibile.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, problemele sunt atât de grave încât trebuie luate măsuri imediate. Ei solicită autorităţilor să ia extrem de rapid măsuri pentru a proteja mediul înconjurător, dat fiind faptul că până acum prioritare au fost acţiunile pentru stabilizarea compoziţiei şi a densităţii stratului de ozon, scrie libertatea.ro.

De asemenea, specialiştii recomandă crearea unor noi rezerve naturale terestre şi marine, dar şi încetinirea creşterii demografice.

Iată principalele probleme enunțate de cercetători:

  • cantitatea de apă potabilă pe cap de locuitor la nivel mondial a scăsut cu 26%;
  • numărul "zonelor moarte" din oceane – locuri în cre vietăţile abia pot trăi din cauza poluării şi a lipsei de oxigen – a crescut cu 75%;
  • aproape 121 de milioane de hectare de pădure au fost defrişate pentru a face loc terenurilor agricole;
  • emisiile de carbon şi temperaturile medii au crescut în continuare;
  • populaţia Pământului a crescut cu 35% (în timp ce resursele de apă potabilă au scăzut cu un sfert);
  • în total, populaţia de mamifere, reptile, amfibii, păsări şi peşti a scăzut în lume cu 29%.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu