AVERTISMENT din partea lui Dorin Chirtoacă: Există riscul să ajungem în situaţia Ucrainei

Mai multe structuri politice încearcă să destabilizeze situaţia politică din Moldova pentru că nu le place vectorul european al ţării. Declaraţiile au fost făcute de primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, care a subliniat că în acest şir de acţiuni se înscrie şi cazul de corupţie de la Direcţia Funciare din cadrul Primăriei, descoperit săptămâna trecută

"Dincolo de atmosfera de calmitate de care ne bucurăm pe stradă sau acasă, deja este vizibil că se pregătesc provocări la nivel de ţară din partea unor structuri politice. Indiferent de apartenenţa sau culoarea lor politică, aceştia nu se vor linişti. Nu degeaba migrează din PCRM în alte formaţiuni. Chiar dacă aparent nu este nici o legătură între aceste mişcări extremiste şi cazul de corupţie de la Direcţia funciară, vreau să menţionez că are mare legătură", a declarat după şedinţa primăriei de astăzi, edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

"Trebuie să fim foarte atenţi, pentru că există riscul să ajungem în situaţia Ucrainei", a mai punctat Dorin Chirtoacă. 

Totodată, primarul a mai menţionat că situaţia de corupţie din Direcţia Funciară este o poveste veche. Potrivit edilului, asemenea cazuri au fost înregistrate constant, doar că cei responsabili de aceste ilegalităţi au fost restabiliţi în funcţie.

"Patrimoniul funciar a prezentat tot timpul un fond de corupţie. Este bine ştiut că acolo relaţiile sunt multe şi bune. Nu este nimic nou în această situaţie. De unde atâtea conflicte legate de pământ şi planul urbanistic? Au fost prinşi colaboratori ai direcţiei cu bani în mână, dar au fost restabiliţi în funcţie. Acum a ieşit la lumină şi implicarea şefului direcţiei. După informaţiile pe care deja le-am primit sunt şi înregistrări video care demonstrează că lua bani în birou, plus cu diverse comentarii asupra tuturor”, a mai specificat primarul Dorin Chirtoacă.

În acelaşi context, vizând şeful Direcţiei Funciare, Nicolae Creciun, suspectat de corupţie, edilul a punctat: "Cu această persoană am pus punct pe orice colaborare. Atât timp cât sunt eu aici, acest om nu va mai activa în primărie".

Potrivit informaţiilor oferite de Dorin Chirtoacă, acesta a făcut tranzacţii de la 10, la 20 şi chiar 80 de mii de euro.

"Din ce mi s-a prezentat, au fost două tranzacţii, una de 12 mii şi a doua de 80 de mii de euro. Ce ţine de contractele care trebuie prelungite, nici nu vreau să aud. Ce fel de obraz trebuie să ai să fii prins cu ştampila primăriei falsificată acasă şi să mai trimiţi contractele la semnat", a punctat în cadrul şedinţei Primăriei, Dorin Chirtoacă.

La acelaşi subiect, primarul a adăugat că investigaţiile la Direcţia Funciară au fost efectuate la solicitarea dânsului şi a avertizat angajaţii Primăriei că asemenea acţiuni nu sunt excluse şi în alte subdiviziuni. Ba mai mult, asemenea anchete vor fi mai multe şi repetate în mod constant. Primarul nu a exclus faptul că de asemenea investigaţii ar putea fi vizat şi el în persoană.

"Nu exclud că şi eu voi ajunge să fiu percheziţionat, dar parcă ştiu ce spun şi ce fac", a punctat Chirtoacă.

Publika.md aminteşte că angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie au efectuat săptămâna trecută percheziţii la birourile şefilor Direcţiei Funciare şi la domiciliul acestora. În urma acestor investigaţii, reprezentantul agentului economic, care organiza licitaţiile funciare în Chişinău a fost arestat. La domiciliul acestuia a fost găsită o ştampilă a Primăriei falsificată.

Şeful Direcţiei Funciare nu s-a mai prezentat la birou din data de 9 iunie, iar după câteva zile de tăcere şi-a anunţat colegii că ar fi internat în spital, dar încă nu a prezentat nici o dovadă că este internat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu