Avertisment devastator din SUA pentru toți cei care folosesc Huawei

Huawei mai primeșe o lovitură din SUA, care au decis să nu mai împărtșească informații cu țările ce folosesc tehnologia firmei chineze, scrie realitatea.net.

Statele Unite nu vor putea să împărtăşească informaţii sau să coopereze pe deplin cu ţări care integrează tehnologie a gigantului chinez Huawei în sistemele lor cruciale de informaţii, a declarat joi secretarul american de stat Mike Pompeo, relatează DPA, citat de Agerpres.

"În unele cazuri, există riscul să nici nu putem să co-amplasăm resurse americane, o ambasadă americană sau un avanpost militar american", a adăugat Pompeo, spunând că va împărtăşi detaliile legate de acest 'risc real' cu aliaţii.

Preşedintele american Donald Trump s-a folosit de Twitter pentru a lăuda virtuţile tehnologiei mobile 5G şi pentru a încuraja firmele americane să îşi îmbunătăţească performanţele, insistând în acelaşi timp că nu îşi doreşte să îi blocheze pe rivalii chinezi de la Huawei, comentariile sale fiind mult delicate decât cele ale lui Pompeo.

"Vreau ca SUA să câştige prin competiţie, nu prin blocarea tehnologiilor avansate ale momentului. Trebuie să fim întotdeauna lideri în tot ce facem, special când vine vorba de lumea palpitantă a tehnologiei!", a scris Trump pe Twitter, cu referire la gigantul Huawei.

SUA au luat în considerare o interdicţie asupra Huawei şi i-au încurajat şi pe aliaţi să îşi suspende legăturile cu compania, invocând relaţia strânsă a acesteia cu guvernul chinez.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu