AVERTISMENT ANSA: Antibioticele date animalelor pot transforma CARNEA din farfurie în OTRAVĂ

Embed:

Antibioticele date animalelor pot transforma carnea din farfurie în otravă. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor atenţionează că medicamentele trebuie administrate doar în caz de necesitate, în timp ce fermierii recunosc, fără nicio jenă, că o fac şi în scop de profilaxie.

În rezultat, bacteriile devin imune, iar sănătatea celor care mânăncă produsele de origine animală este pusă în pericol.

Un avertisment în acest sens a lansat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Unii gospodari din ţara noastră spun că au folosit antibiotice nu doar pentru a trata animalele, ci şi pentru a preveni anumite boli. În multe cazuri, medicamentele au fost procurate direct de la farmacie, fără prescriere din partea medicului veterinar.

Pentru a evita îmbolnăvirea animalelor, specialiştii de la ANSA îndeamnă oamenii să respecte regulile sanitare de îngrijire. Potrivit lor, în cazuri de strictă necesitate, antibioticele pot fi administrate, însă doar cu prescripţia medicilor veterinari şi după examinare.

"Trebuie să fie o strategie naţională de rezistenţă antimicrobiană. Urmează să fie aplicate măsuri per ansamblu, începând cu etapa de înregistrare a medicamentelor veterinare, cerinţe mai stricte şi mai clare faţă de etichetă şi prescripţia", a declarat Victor Pâslaru, şef direcţie ANSA.

Medicii avertizează că utilizarea excesivă a antibioticelor pentru animale ameninţă sănătatea oamenilor. Printre cele mai periculoase bacterii care pot afecta organismul uman se numără salmonella.

"Orice produs animal care este consumat, el fiind tratat deja cu preparate antibiotice, au efect de acumulare în carnea animalului care deja este consumată de om îşi face ca repercusiuni asupra deja imunităţii umane", a declarat medicul Nadejda Plăcinta. 

În curând, reprezentanţii ANSA vor începe o campanie de informare a cetăţenilor despre pericolele utilizării antibioticele pentru animale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu