AVERISMENTUL reprezentanţilor mediului de afaceri din Moldova privind problemele din economia ţării

Reprezentanţii mediului de afaceri din Moldova avertizează că problemele din economia ţării alungă investitorii străini. Ei au prezentat astăzi, la şedinţa Executivului, o broşură în care sunt descrise toate impedimentele în dezvoltarea afacerilor.

Reprezentanţii mediului de afaceri atenţionează că principalii factori care impiedică dezvoltarea afacerilor sunt corupţia şi economia informală. Ei solicită mai multe acţiuni pentru consolidarea statului de drept şi accelerarea reformelor în justiţie.

"Investitorii atunci când vin şi decid pe necesitatea sau pe posibilitatea plasării investiţiilor în ţara noastră au un fel de grilă , îşi fac un fel de check list cu criteriile de risc pentru ţara respectivă. O să observaţi că problemele expuse sunt de fapt criteriile de risc pe care le analizează potenţialii investitori", a declarat directorul executiv de la Camera de Comerţ Americană din Moldova, Mila Malairău. 

"Solicităm şi vă invităm să fiţi cooperanţi în promovarea şi soluţionarea acestor probleme cu echipele din cadrul ministerelor, care finalmente vin să soluţioneze probleme concrete nu doar pentru investitori, ci şi pentru Republica Moldova", a spus directorul executiv la Asociaţia Businessului European, Mariana Rufa. 

Premierul Chiril Gaburici a dat asigurări că Guvernul se va implica în soluţionarea problemelor invocate de asociaţiile de business. Potrivit datelor Băncii Naţionale, în 2014, Moldova a atras investiţii străine directe de 396 de milioane de dolari. În acelaşi timp, investitorii străini au retras din ţara noastră capitală de 188 de milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu