Averile miniştrilor sunt mult mari decât cele declarate oficial. Filat are cea mai spațioasă și scumpă casă

Embed:

Valoarea proprietăţilor deţinute de membrii guvernului sunt de câteva ori mai mari decât cele indicate în declaraţiile de avere. Cel puţin asta reiese din spusele experţilor imobiliari care au evaluat la solicitarea Publika TV casele unor miniştri.

Dintre membrii Guvernului, cea mai spaţioasă şi mai scumpă casă se pare că o are premierul Vlad Filat. Familia sa locuieşte într-un imobil cu o suprafaţă de aproape 380 de metri pătraţi în cartierul Valea Morilor din Capitală.

"Preţul de piaţă al acestei case este de aproximativ 400 de mii de euro. În declaraţie, domnul Filat a indicat suma de 287 de mii de euro. Altfel spus, suma se apropie de preţul de piaţă al imobilului", a declarat Petru Oleinic, expert în evaluarea imobilelor.

Potrivit expertului, ceva mai ieftine sunt locuinţele altor patru membri ai Guvernului.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, deţine în proprietate o casă cu suprafaţa totală de 240 de metri pătraţi în zona Universităţii Agrare. În declaraţia de avere Bumacov a indicat că imobilul ar costa aproape un milion de lei.

Ministrul Muncii, Valentina Buliga, locuieşte în oraşul Codru din suburbia Capitalei într-o casă de 176 de metri pătraţi. Pentru a-şi cumpăra locuinţa, Buliga spune că şi-a vândut apartamentul din Chişinău, dar a contractat şi un credit de aproape 200 de mii de lei.

Vicepremierul Mihai Moldovanu locuişte într-o casă spaţioasă din sectorul Botanica al Capitalei. Oficialul mai deţine şi două apartamente în Chişinău.

Şi ministrul tehnologiei informaţiei se poate lăuda cu o casă în centrul Chişinăului. Pavel Filip a indicat în declaraţia sa de avere o locuinţă cu o suprafaţă de doar 68 de metri pătraţi care valorează puţin peste 900 de mii de lei.

Potrivit experţilor imobiliari, valoarea de piaţă a caselor celor patru miniştru este mai mare decât cea declarată.

"În funcţie de cât sunt de aproape de centrului oraşului, preţul lor poate varia de la aproape 200 de mii de euro până la aproape 250 de mii de euro. Sumele indicate în declaraţie sunt însă mult mai mici, de aproximativ 50 de mii de euro, adică până la un milion de lei", a adăugat Oleinic.

Conform declaraţiilor de avere, singurul ministru care deţine un imobil în afara ţării este Anatol Şalaru. Ministrul Transporturilor are o casă de 230 de metri pătraţi în Bucureşti. În Chişinău Şalaru are în proprietate două apartamente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu