Averea lui Ianukovici a devenit expoziţie de muzeu. Jurnaliştii sunt şocaţi de luxul în care trăia fostul preşedinte

Embed:

Obiectele de lux care au aparţinut preşedintelui demis al Ucrainei, Victor Ianukovici, au devenit exponate de muzeu. La Kiev, a fost deschisă o expoziţie care prezintă lucruri personale ale fostului lider al ţării. Statuete rare, icoane şi picturi care îl înfăţişează pe fostul lider al ţării, toate vor fi accesibile publicului larg. 

Jurnaliştii au fost primii invitaţi să viziteze expoziţia. Ei s-au arătat şocaţi de luxul în care locuia fostul lider al ţării, în timp ce oamenii de rând luptă în fiecare zi pentru supravieţuire.

"Nu m-am aşteptat să văd atâtea portrete care îl înfăţişează pe Ianukovici. A fost preşedintele unei ţări atât de sărace, dar şi-a făcut atât de multe portrete costisitoare cu el însuşi", spune o jurnalistă. 

În acelaşi timp, oamenii presei s-au arătat convinşi că multe dintre obiectele confiscate au fost furate de cei care au intrat primii pe fostele proprietăţi ale lui Ianukovici. 

"Este o minune că aceste obiecte au ajuns aici, pentru că multe dintre ele au fost furate foarte repede", susţine alt reprezentant la presei. 

Fostul preşedinte ucrainean a fugit din ţară la sfârşitul lunii februarie. După câteva zile, el a susţinut o conferinţă de presă din oraşul Rostov pe Don din Rusia. Între timp, el a fost dat în căutare internaţională de autorităţile de la Kiev şi acuzat de ucidere în masă a protestatarilor paşnici de pe Maidan. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu