Aventuri pe gheaţă. Oamenii au ieşit la pescuit la copcă, în ciuda avertizărilor meteorologilor

Embed:

Deşi meteorologii au emis un avertisment de gheaţă instabilă, pescarii tot au ieşit cu undiţa la copcă. Pasiunea e mai puternică decât frica de a cădea în apă, spun ei.

Pe lacul Ghidighici, a fost găsit şi Boris Gherciuc. El este un pescar experimentat. Vine de mai bine de trei decenii la copcă: "Îmi amintesc, când eram, mic, alergam la iaz. De atunci, pescuitul este totul pentru mine. Nu pot fără asta".

Şi alţi pescari au venit cu noaptea-n cap pe lac:

"Pasiunea vine cu vremea, încerci o dată și după asta apare și pasiunea".

"Timpul e frumos, e normal. E cald, bine, la aer curat, plimbare".

Oamenii şi-au adus toate dotările și nici de momeală n-au uitat:

"-Îi spune motâli. - Și acestea se cumpără din magazine specializate? - Da, da. De la piață. Sunt care se ocupă și îi cresc, îi scot din iaz. Asta e ce mânăncă peștele în iaz".

Captura se lasă cu greu prinsă, spun pescarii, care au și o explicație: "S-a încălzit afară și, din câte știu eu, peștii depun icrele acum. Tare mult acționează schimbarea timpului la pește".

Avertizarea meteorologilor nu-i sperie nici pe cei care vor să se distreze pe gheață. Pe lacul Valea Morilor, se aventurează mulţi, spun salvatorii.

"Au fost și dintre cei care au ieșit pe gheață cu sania. Acum, grosimea gheții este de 6-7 centimetri. Dar, odată cu ninsoarea, gheața a devenit fragilă și este periculos", a precizat Igor Maxim ciuc, salvator.

Specialiştii avertizează că gheaţa de pe râuri şi lacuri este încă subţire şi nu recomandă pescuitul la copcă. Mai mult, meteorologii anunţă că de săptămâna viitoare vremea se încălzeşte uşor. Anul trecut, patru oameni au murit, după ce au nimerit sub apă, din cauza gheţii subţiri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu