AVENTURĂ NEOBIŞNUITĂ pentru zeci de copii de la o grădiniţă din Capitală. Au văzut ce știe să facă un câine poliţist (FOTO)

Zeci de copii de la o grădiniţă din Capitală au fost în vizită la Centrul Chinologic al IGP.  Vizitatori au putut vedea ce știe să facă un câine politist, de al cărui dresaj instructorii se ocupă ani întregi.

Totodată, copiii au urmărit debutul câinilor-poliţişti juniori la realizarea ordinelor de dresaj, sarcinilor de detectare a locului aflării dispozitivelor ascunse de copii, precum şi reţinerea potenţialului infractor pe urme fierbinţi și chiar a salutat publicul - misiuni îndeplinite cu succes.

Demonstratiile pregătite pentru cei mici au avut și rol educativ, astfel activitatea a oferit copiilor oportunitatea de a-și forma o gândire flexibilă, orientată spre umanitate, responsabilitate și schimbare pozitivă.

Poliţiştii au explicat micuților că în faţa unui câine dresat, răufăcătorii nu au nicio şansă de scăpare.

Cea mai aşteptată parte a demonstraţiei a fost la final, când câţiva pui de ciobănesc german au fost lăsaţi liberi pe teren, spre deliciul copiilor, care i-au mângâiat, i-au luat în braţe şi şi-au făcut poze cu ei.  

Centrul Chinologic al IGP are noi coechipieri patrupezi, mai operativi şi mai pregătiţi de acţiune - în vederea asigurării unui climat de siguranță în societate.

De-a lungul activității, angajații Centrului chinologic au participat la descoperirea a sute de infracțiuni cu ajutorul câinilor de serviciu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu