Aventura europeană a lui Gaţcan. Sportivul moldovean a făcut furori în Liga Campionilor

Embed:

Internaționalul moldovean Alexandru Gaţcan de la FC Rostov a evoluat în premieră în Liga Campionilor în această ediție, însă calea spre această realizare a fost una foarte anevoioasă. Totul a început în vara lui 2015, atunci când FC Rostov s-a salvat cu greu de la retrogradare în urma barajului cu FC Tosno.

După ce a reușit să mențină clubul în primul eșalon valoric, antrenorul Kurban Berdîev a făcut un anunţ care i-a şocat pe jucători.

Ulterior, Alexandru Gaţcan şi FC Rostov au reuşit incredibilul. La finalul sezonului, echipa rusă a cucerit medaliile de argint şi s-a calificat în premieră în preliminariile Ligii Campionilor. Cu Gaţcan în teren, FC Rostov a devenit o adevărată revelaţie, eliminând în fazele preliminare ale competiţiei cluburi de mare tradiţie precum Anderlecht Bruxelles şi Ajax Amsterdam.

Au urmat grupele Ligii Campionilor. FC Rostov a continuat să impresioneze, reuşind să obţină două remize cu PSV Eindhoven şi să învingă pe Bayern Munchen.

Alexandru Gaţcan a impresionat şi el în cea mai tare competiţie inter-cluburi din lume. El a fost jucătorul ce a alergat cel mai mult în cele şase etape din faza grupelor - 72 de kilometri în total - aproape de două ori mai mult decât vedeta Barcelonei, Lionel Messi.

Gaţcan nu a reuşit să joace contra argentinianului, însă a făcut-o împotriva mai multor vedete ale fotbalului mondial.

Gaţcan a devenit primul fotbalist moldovean căpitan al unei echipe din grupele Ligii Campionilor. Mijlocaşul echipei noastre naţionale a reuşit să devină un veritabil lider al echipei sale, atât în teren, cât şi în vestiar.

Aventura europeană a lui Gaţcan nu s-a încheiat. FC Rostov s-a clasat pe locul 3 în grupă și s-a calificat pentru şaisprezecimile de finală ale Ligii Europei.

În această fază a competiţiei, în luna februarie, vicecampioana Rusiei se va confrunta cu formația cehă Sparta Praga.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu