"Avem în față provocarea de a moderniza Republica Moldova". Mesajul premierului către polițiști (FOTO)

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, astăzi, la Forumul “Poliția în serviciul societății”, dedicat aniversării a 26-a de la crearea Poliției Republicii Moldova.

În mesajul său de felicitare, premierul a menţionat că rolul poliției este unul esențial pentru asigurarea securității cetățeanilor și pentru lupta cu corupția, iar viitorul țării noastre va fi unul mai bun, dacă va fi stimulat profesionalismul și corectitudinea angajaților publici.

În context, Pavel Filip s-a referit și la importanţa pregătirii profesionale a polițiștilor, dar și dotării corespunzătoare a acestora, pentru consolidarea capacităților de patrulare, reacție și intervenție.

“Dragi polițiști, vă port un mare respect pentru faptul că sunteți în linia întâi în războiul cu fărădelegea. Vreau să știți că Guvernul este conștient de rolul și misiunea Poliției Naționale și vom face totul pentru modernizarea și profesionalizarea ei. Vom face din Poliție o instituție modernă, care să poată reacționa pro-activ la nevoile cetățenilor”, a declarat șeful Executivului. 

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a spus că toate măsurile de modernizare a Poliției Naționale nu ar fi posibile fără suportul partenerilor de dezvoltare.

„Datorită sprijinului oferit de state din UE, dar și de SUA, Poliția din Republica Moldova a reușit să crească capacitatea sa operațională și este în prezent mai activă în investigarea cazurilor de criminalitate transfrontalieră. Vă urez și pe viitor multe realizări în activitatea pe care o desfășurați și nu uitați, suntem o echipă solidă care are în față provocarea de a moderniza Republica Moldova”, a menționat Pavel Filip.

Poliția Națională are circa 10.000 de angajați, iar în subordinea sa sunt două Inspectorate Naționale, 54 de inspectorate de poliție teritoriale și alte subdiviziuni specializate.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu