Avem iazuri în Capitală, dar nu ne putem scălda. IATĂ zonele de agrement cu probleme

Embed:

În perioada estivală, mulţi dintre locuitorii Capitalei aleg să-şi petreacă weekend-urile în zonele de agrement din Capitală. Starea locurilor de odihnă lasă, însă, de dorit, fiind depistate mai multe nereguli de către medicii igienişti.

În municipiul Chişinău sunt cinci zone de agrement amenajate. Este vorba de lacurile din "Valea Trandafirilor", "Rîşcani", "La Izvor", "Valea Morilor" şi "Vatra". Potrivit specialiştilor, în niciun lac din Capitală nu este recomandat scăldatul, deşi toate sunt dotate cu plajă.

Apele sunt infestate, iar nisipul, neschimbat de zeci de ani pe unele plaje, conţine bacterii periculoase pentru sănătate. Potrivit Serviciului de Supraveghere a Sănătăţii Publice, bazinele acvatice din Capitală sunt curăţate de nămol şi deşeuri vegetale.

Totodată, nu sunt amenajate sectoarele pentru scăldatul copiilor. Mai mult, potrivit medicilor igienişti, plaja de la lacul "Valea Morilor" este inundată şi trebuie reamenajată. Reprezentanţii de la Spaţii Verzi, în gestiunea cărora se află patru din cele cinci zone de agrement, spun că lucrările de amenajare se fac în limita bugetelor disponibile, iar acestea reprezintă doar 30 la sută din banii necesari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu