"Avem cu ce ne mândri!", scrie presa română despre performanţa moldoveanului Victor Mihalachi

Embed:

Moldoveanul Victor Mihalachi a adus primul titlu mondial pentru România în 2010. Alături de românul Alexandru Dumitrescu a câştigat probele de 500 şi 1000 de metri la Campionatlul Mondial de Caiac Canoe. Presa din România îl ridică în slăvi pe sportivul care a învăţat cum să vâslească în Moldova, însă nu uită de unde a pornit Victor Mihalachi.

Victor Mihalachi a devenit erou în România după ce a devenit dublu campion mondial la caiac-canoe. "Avem cu ce ne mândri! Într-o ţară în care totul pare la pământ cu Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi”, scriu ziariştii de la Prosport.

"Serioşi, muncitori, oameni care ştiu ce vor", aşa i-a descris unul din marii canoişti ai României, Ivan Paţaichin, de patru ori campion olimpic.

Victor Mihalachi a părăsit Moldova în 2007, imediat după ce împreună cu Hariton Ivanov a devenit campion mondial de juniori în 2007, la Brno.

În România nu a avut un parcurs prea bun, pentru că nu avea sprijin, dar în scurt timp a fost observat de geniul din România, Ivan Paţaichin.

"Pusesem mai demult ochii pe ei", povesteşte Paţaichin, cel care a fost antrenor al lotului olimpic român, citat de Gazeta Sporturilor, "L-am legitimat la clubul Dinamo”.

“ În 2009 s-a rezolvat şi problema cu cetăţenia, am fost sprijinit şi la Ministerul Justiţiei", povesteşte Paţaichin drumul anevoios pe care a trebuit să-l treacă Mihalachi pentru a ajunge la glorie.

Lasă un comentariu