AVEM CU CE NE MÂNDRI! De astăzi, Castelul Mimi este deschis pentru vizitatori

Embed:

Renumitul castel vinicol, "Mimi", de la Bulboaca, Anenii Noi, şi-a deschis astăzi porţile pentru vizitatori.

Construcţia are o faţă nouă după ce a fost restaurată complet, iar acuma este gata să-şi primească oaspeţii. 

Directorul Castelului Mimi, Cristina Frolov, a ţinut să le povestească primilor vizitatori file din istoria acestuia.

" În 1843 Constantin Mimi fonda ceea ce urma să devină cea mai importantă vinărie a timpului său şi care astăzi este inaugurat. Vinăria a fost vizitată de mulţi oaspeţi importanţi inclusiv în 1914 a fost vizitată de Ţarul Nicolae al Rusiei şi în 1925 de Carol al II-lea", a spus Cristina Frolov.

Oficialii prezenţi la eveniment au declarat că acest castel este o bogăţie a neamului nostru, care ne va duce faima peste tot în lume.

"Această bijuterie cu adevărat aş putea-o numi sau o perlă care cu siguranţă e o perlă a tezaurului ţării noastre. Va fi un punct de atracţie pentru toţi cei care vor să descopere ţara, locurile, obiceiurile, oamenii şi nu în ultimul rând să guste din vinul nostru", a spus Andrian Candu.

"Republica Moldova este încărcată cu monumente de patrimoniu. Dacă am avea mai multe Cristine Frolov care ar vrea să se inspire de la ea şi să facă lucruri minunate. Pentru că această ţară să devină una cunoscută prin toată frumuseţea ei", a spus ministru Culturii, Monica Babuc.

" Cel mai greu nu a fost acuma şase ani. Cel mai greu vine în faţă. Ca să menţineţi să dezvoltaţi să duceţi faima şi calităţii şi a turismului şi calităţii produsului", a spus ministru Agriculturii, Eduard Grama.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu