Aveau nevoie de 30 de secunde pentru a sparge un terminal de plată. Membrii unei grupări, în frunte cu un fost poliţist, pe banca acuzaţilor

Embed:

Membrii unei grupări infracţionale, suspectaţi de comiterea mai multor jafuri pe teritoriul ţării, vor compărea în faţa magistraţilor. Potrivit procurorilor, valoarea prejudiciilor aduse se estimează la 700.000 de lei.  

Un fost poliţist, unul dintre lideri, era cel care camufla urmele infracţiunii. Fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigator sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate.

Țintele erau casele de amanet, terminalele de plată, domiciliile unor persoane fizice.

Gruparea a comis furturi pe teritoriile municipiului Chișinău, Bălți, Edineț, Glodeni, Strășeni, Ialoveni, Călărași, Anenii Noi, Criuleni și Orhei.

Pentru spargerea unui terminal de plată, indivizii aveau nevoie de aproximativ 30 secunde, timp în care agenții de pază nu reușeau să intervină.

Procurorii PCCOCS şi ofițerii INI au acumulat probe ce demonstrează implicarea grupării în 17 cazuri de furt, jaf și tâlhărie.

Dacă instanța de judecată îi va recunoaște vinovați de comiterea infracțiunilor incriminate, învinuiții riscă pedeapsa de la 12 la 15 ani închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu