Avarie la Sipoteni! Motivul pentru care sute de familii au rămas fără electrocasnice

Embed:

Peste o sută de familii din satul Sipoteni, raionul Călărași, au rămas fără electrocasnice din cauza unei fluctuații de tensiune. Reprezentanții furnizorului de curent spun că incidentul a avut loc în urma defectării transformatorului de energie din localitate.

Oamenii spun că, duminică, din prize și întrerupătoare a început să iasă fum: 

"S-au ars frigiderele, calculatoarele, chiar și instalația specială care menține energia electrică în magazin și a ieșit și fum."

"Nepoțica spune, bunelul, bunica veniți repede în casă că a ars calculatorul. Și când se uită calculatorul nu lucrează, telefonul nu lucrează, boxele nu lucrează, radioul nu lucrează, pentru că erau toate în priză."

"Fetița era cu noi la masă, s-a speriat, soția era cu o haină cu o bluză mai de vară și mai nu s-a aprins de la sticla de la becul electric. Am sunat la Union Fenosa ne-au rugat să depunem o cerere și o să vină specialiștii în două luni și o să rezolve cazul."  

Zeci de oameni au depus deja plângeri la Primărie, spun autorităţile locale. Pe de altă parte, reprezentanţii furnizorului de energie electrică susțin că transformatorul care s-a defectat nu poate fi schimbat din lipsă de bani.  

"Din păcate în urma neactualizării tarifului mai bine de trei ani de zile, întreprinderea pe moment se află într-o situație financiară precară. Asemenea incidente nu sunt atât de frecvente, dar de fiecare dată întreprinderea ia toate măsurile pentru ca să fie soluționate cât mai curând posibil", a comentat purtătorul de cuvânt al distribuitorului, Vasile Gribincea.

Potrivit viceprimarului satului Sipoteni, Alexandru Țâcu, pagubele în urma incidentului se ridică la zeci de mii de lei.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu