Avantaje pentru fermieri: Agricultorii vor putea importa produse petroliere fără a avea licenţă

Embed:

Întreprinderile agricole, cu un consum mare de carburanţi, vor putea importa produse petroliere, fără licenţă. Potrivit ministrului Finanţelor, Veaceslav Negruţa, un proiect de lege în acest sens urmează să fie aprobat în scurt timp de către Cabinetul de miniştri.

Acum două luni, Ministerul Economiei a propus un proiect de modificare a Legii cu privire la piaţa carburanţilor, care permite importul de benzină şi motorină în lipsa licenţei, pentru companiile cu consum propriu mare. Printre beneficiari urma să fie şi Calea Ferată a Moldovei, dar şi companii de transport auto. Ministerul Finanţelor s-a opus atunci adoptării acestui proiect de lege.

"Ministerul Economiei urmează să finalizeze şi să propună pentru contrasemnare, în procedura stabilită. S-a ajuns la un compromis, la care şi era de aşteptat. Ministerul Finanţelor a insistat să fie specificat în proiectul de hotărâre, care vizează legea respectivă, că agricultorii vor fi cei care vor beneficia de această permisiune, să zic aşa, de import de carburanţi, fără necesitatea de a avea licenţă", a declarat ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa.

În opinia lui Negruţa, adoptarea acestor modificări la Legea cu privire la piaţa produselor petroliere nu va influenţa preţurile la carburanţi.

Premierul Vlad Filat a solicitat elaborarea modificărilor la Legea cu privire la piaţa produselor petroliere, pentru a stabili un mecanism de stopare a creşterii preţurilor la combustibil.

"Este vorba şi de reglementările interioare, care urmează a fi implementate la stabilirea preţului la produsele petroliere. Modificările la legislaţie în acest sens urmează a fi adoptate imediat după ce Parlamentul va reveni din vacanţă. Noi am găsit compromisul la Guvern", a declarat premierul Vlad Filat.

Printre modificările care urmează a fi aprobate, la Legea produselor petroliere, este şi stabilirea marjei de profit strict din vânzarea carburanţilor şi nu a marjei generale, pe întreprindere, cum se practică în prezent.

Pe aceeaşi temă