Avalanșă în Polonia. Echipele de intervenţie au salvat cinci persoane îngropate sub un strat de zăpadă

Echipele de intervenţie au salvat cinci persoane îngropate sub un strat de zăpadă în urma unei avalanşe care s-a produs în Munţii Tatra din sudul Poloniei, au anunţat miercuri serviciile poloneze de salvamontişti, scrie agerpres.ro.

Avalanşa s-a produs la o distanţă de 24 de kilometri sud în raport cu staţiunea balneo-climaterică Zakopane, pe cel mai înalt munte din Polonia, Risy, ce are o altitudine de 2.503 metri.

"Starea în care se află trei persoane este gravă. O persoană a fost deja transportată la spitalul din Zakopane. Elicopterul nostru le transportă pe celelalte victime", a declarat salvamontistul Stanislaw Krzeptowski-Sabala pentru postul privat de televiziune TVN24.

Potrivit agenţiei de presă poloneză PAP, serviciile de meteorologie au stabilit că riscul de avalanşă în Munţii Tatra se află la un nivel moderat. Acest lucru înseamnă că se pot declanşa avalanşe, în special pe pantele abrupte.

În urmă cu două zile s-au împlinit 16 ani de la avalanşa care a făcut cele mai multe victime în Munţii Tatra. Opt liceeni au murit pe muntele Rysy în 2003.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu