Avalanșă în Alpii italieni: Cel puțin 3 morți și mai mulți răniți

Cel puțin trei persoane au murit și altele au fost rănite într-o avalanșă produsă joi într-o zonă aflată în afara pârtiei la Courmayeur, în nord-vestul Italiei, au informat echipele de salvare italiene citate de AFP şi Agerpres.

Potrivit mass-media italiene, aproximativ 20 de schiori, toți străini, se aflau în zona unde s-a declanșat avalanșa înainte de ora 13:00 (12:00 GMT) la Val Veny.

"Avalanșa a făcut trei morți, trei răniți transportați la urgență cu elicopterul și doi răniți ușor. Toți practicau schiul în afara pârtiei", au anunțat serviciile de salvare alpine într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, continuă căutările pentru a găsi eventualele persoane dispărute. Echipe însoțite de câini și de medici se află la fața locului, în timp ce elicopterele sunt pregătite pentru a-i evacua pe răniți.

O altă avalanșă s-a declanșat la puțin timp după aceea la San Carlo. După ce inițial au anunțat că două persoane sunt date dispărute, serviciile de salvare alpine au declarat că nu există victime.

Nivelul de risc de avalanșă era joi dimineață de 3 pe o scară de 5 în urma căderilor de zăpadă recente și a vântului care a provocat acumulări în unele culoare, precum cel în care a pornit prima avalanșă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu