Autorul atacului din Strasbourg, teroristul Cherif Chekat, a fost ucis de poliţişti (IMAGINI DIN TIMPUL OPERAŢIUNII)

Embed:

Autorul atacului din Strasbourg, Cherif Chekat, a fost ucis de poliţişti. După ce a fost căutat timp de 2 zile de sute de agenţi şi militari în Franţa, Germania şi Italia, teroristul a fost găsit într-un cartier din oraş. 

Aseară, o femeie a sunat la linia de urgenţă a poliţiei franceze şi a anunţat că un bărbat, care ar semăna cu atacatorul căutat, s-ar afla în zona cartierului Neudorf. O patrulă de poliţie a dat întâmplător peste bărbat şi l-a somat. Procurorul de caz a oferi şi câteva informaţii despre stadiul anchetei.

"În acest moment, avem 7 persoane în custodie: cei 4 membri ai familiei atacatorului, care au fost arestaţi în noaptea de marţi spre miercuri, şi 3 apropiaţi ai acestuia, unul arestat ieri dimineaţă şi ceilalţi doi, noaptea trecută", a declarat Remy Heitz, procuror.

Locuitorii din Strasbourg i-au aplaudat îndelung pe oamenii legii, după ce vestea uciderii lui Cherif Chekat a fost făcută publică.

"Toţi sunt fericiţi să afle că teroristul a fost ucis. Cred că acum oraşul şi viaţa pot reveni la normal", a spus un bărbat.

De altfel, autorităţile au luat decizia de a redeschide târgul de Crăciun, a cărui activitate a fost suspendată de la comiterea atacului.

"Redeschiderea Târgului arată că frica nu ne face să cedăm, vrem să arătăm că Strasbourg şi Franţa sunt mai puternice decât cei care ne atacă", a declarat Christophe Castaner, ministrul francez de Interne.

Gruparea teroristă Stat Islamic sau Daesh a revendicat atacul din Strasbourg şi a anunţat că Cherif ar fi fost unul dintre membrii organizaţiei, fără să ofere dovezi sau informaţii suplimentare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu