Autorul atacului din apropierea unei moschei din Londra, reținut pentru terorism

Suspectul arestat de poliția britanică după ce a intrat cu o camionetă în pietoni în apropierea unei moschei din Finsbury Park, în nord-estul Londrei, este acum reținut pentru terorism, a anunțat luni poliția, relatează AFP și DPA, citează agerpres.ro.

"Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, arestat inițial pentru tentativă de omor, este reținut acum pentru comiterea, pregătirea sau instigarea la un act de terorism, dar și pentru omor și tentativă de omor. În această etapă a investigației, se crede că suspectul a acționat singur însă, desigur, investigăm toate circumstanțele care au condus la atac", a anunțat poliția într-un comunicat.

Ofițeri de poliție efectuează o percheziție la o locuință din orașul Cardiff. Potrivit poliției, camioneta folosită în atac a fost închiriată în Țara Galilor.

Atacul a avut loc în noaptea de duminică spre luni în apropiere de o moschee situată în zona Finsbury Park, în nord-estul Londrei, în timp ce credincioși musulmani părăseau moscheea după rugăciunea de seară în cadrul perioadei de Ramadan, care se ține de regulă după căderea nopții.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu