Autorul atacului care a înjunghiat într-un autobuz mai mulți pasageri în Germania a fost plasat în arest preventiv

Justiţia germană l-a plasat sâmbătă în arest preventiv pe bărbatul în vârstă de 34 de ani, un iranian ce a obţinut cetăţenia germană şi care cu o zi în urmă a înjunghiat pasagerii dintr-un autobuz în oraşul Luebeck, rănind zece dintre ei, trei fiind în stare gravă, atacatorul încercând de asemenea să incendieze autobuzul.

Totuşi, atât poliţia cât şi procuratura afirmă că nu indicii care să sugereze o motivaţie teroristă a atacului ori radicalizarea autorului. Acesta a atacat vineri cu un cuţit de bucătărie pasagerii autobuzului, după ce a ameninţat că are o substanţă periculoasă în rucsac, ce s-a dovedit ulterior a fi o substanţă inflamabilă, scrie Agerpres.ro.

Autobuzul circula dinspre Luebeck către o localitate învecinată, unde avea loc o sărbătoare populară. Şoferul autobuzului, deşi a fost lovit de atacator, a reuşit să deschidă uşile vehiculului pentru ca pasagerii, aproximativ 70, să se poată salva. Dar zece dintre ei au fost răniţi de atacator, trei dintre ei suferind leziuni grave.

Suspectul a fost imobilizat la faţa locului de un grup de persoane. Originar din Iran, el a obţinut cetăţenia germană şi s-a stabilit în oraşul Luebeck cu mulţi ani în urmă. Potrivit poliţiei, el a refuzat deocamdată să dea declaraţii, iar motivaţia sa este încă neclară
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu