Autorităţile vor aloca peste 160 de milioane de lei pentru dezvoltarea turismului din Moldova, în următorii şase ani

Embed:

Vacanţe ieftine cu servicii calitative pentru turiştii străini, precum şi venituri de miliarde la bugetul de stat. Asta promite şeful Agenţiei Naţionale a Turismului, Nicolae Platon, care a prezentat astăzi Strategia de Dezvoltare a Sectorului pentru următorii şase ani. Reprezentanţii agenţiilor de turism nu-i împărtăşesc, însă entuziasmul.

Strategia de Dezvoltare a Turismului prevede că accentul se va pune pe dezvoltarea regională, iar pentru început va fi desfăşurată o campanie de promovare intensă. "Este vorba de spotul publicitar de 10-30 de secunde, care va fi difuzat prin intermediul posturilor de televiziune internaţionale Discovery, Euronews şi alte posturi", a declarat Platon.

Documentul prevede că, până în anul 2016, vor fi valorificate 20 de rute turistice. Printre acestea vor fi două trasee naţionale, integrate în circuitul turistic internaţional. În aceeaşi perioadă vor fi produse două spoturi publicitare. Documentul mai prevede reabilitarea a 10 obiective turistice, editarea unei hărţi turistice şi editarea a cinci ghiduri turistice.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun, însă, că această strategie nu este suficientă pentru atragerea străinilor.

"Fără o conlucrare între instituţiile de stat, care se ocupă de dezvoltare, nu doar de promovare nu are rost. Trebuie să promovam ceva de calitate", a specificat directorul unei agenţii de turism, Sergiu Tudorov.

Şi oamenii spun că este mult de lucru până la atragerea turiştilor. "Avem de lucrat la capitolul cu locurile pentru parcări, toalete publice şi preţurile să fie mai accesibile", a spus o persoană.

În schimb, turiştii străini spun că Moldova e frumoasă, dar încă nedescoperită. "Eu am un ghid în care se spune că Moldova este o ţară cu viitor pentru turişti. Este o ţară frumoasă. Eu iubesc Moldova, oamenii sunt prietenoşi", a afirmat un turist.

Pentru implementarea Strategiei de Dezvoltare a Turismului vor fi alocate 165 de milioane de lei. Statisticile arată că, în prima jumătate a acestui an, Moldova a fost vizitată, prin intermediul agenţiilor de turism, de peste cinci mii de străini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu