Autorităţile UTA Gagauzia vor subvenţiona agricultorii care vor procura tractoare asamblate în autonomie

Comitetul executiv de la Comrat va subvenţiona producătorii agricoli care vor achiziţiona tractoare asamblate în autonomie. Despre aceasta a declarat presei regionale Vadim Ceban, prim-viceguvernatorul UTA Gagauz-Yeri, transmite moldpres.md.

O întreprindere din autonomia găgăuză a semnat recent un memorandum de colaborare cu un producător din Rusia. Acest proiect investiţional va permite asamblarea maşinilor în UTA Gagauz-Yeri cu vânzarea ulterioară pe pieţele internă şi externă.

Vadim Ceban a menţionat că în regiune, la Tomai, funcţionează deja o linie de asamblare a tractoarelor din piese belaruse.

"Datorită acestei practici, producţia finită este scutită de taxele vamale şi se vinde cu 10-15% mai ieftin. Aceasta a permis stabilirea unui program de susţinere a agricultorilor locali care au nevoie de tehnică şi vor da preferinţă tractoarelor asamblate în UTA Gagauz-Yeri", a subliniat prim-viceguvernatorul autonomiei.

Potrivit sursei citate, în regiune se dezvoltă "o piaţă interesantă de tehnică agricolă, care are perspective, iar în virtutea acestui fapt, autorităţile autonomiei pot subvenţiona suplimentar producătorii care, achiziţionând tehnică de aici, susţin această piaţă şi respectiv economia UTA Gagauz-Yeri".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu