Autorităţile ruse se tem că Ucraina va reexporta produse moldoveneşti şi pregătesc un embargo Kievului

Serviciul sanitar al Rusiei, Rosselhoznadzor, se pregăteşte să pună interdicţie pe importurile de legume şi fructe din Ucraina, pentru a preveni eventualitatea ca firmele ucrainene să re-exporte produse agro-alimentare din Moldova, transmite ITAR-TASS.

"Dacă Ucraina va începe să tranziteze produsele moldoveneşti, acestea vor fi interzise", a declarat şeful Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert.

Agenţia are temeri că oameni de afaceri din Ucraina vor începe să re-exporte fructe şi legume din Moldova în Rusia, după ce preţurile au căzut dramatic în Moldova.

Dankvert a adăugat că oficialii ruşi au şi alte temeri cu privire la siguranţa produselor agro-alimentare importate din Ucraina care încă nu au fost făcute publice.

La 18 iulie, inspectorii sanitari de la Moscova au instituit un embargo asupra produselor proaspete din Moldova pe motiv că ar încălca legislaţia cu privire la protecţia consumatorilor. Între timp, Ministerul Dezvoltării Economice al Rusiei a elaborat un proiect de hotărâre de guvern prin care să fie abolită taxa zero la importul vinului, cărnii, legumelor, fructelor şi grâului din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu