Autorităţile promit drumuri europene până în 2014

Embed:

Ministerul Transporturilor promite un adevărat şantier pe drumurile din ţară. Mai exact, pentru următorii ani sunt preconizate lucrări de reabilitare a peste 700 de kilometri de drumuri naţionale. Banii vor fi oferiţi de un grup de finanţatori externi, printre care şi Uniunea Europeană.

Lucrările de reparaţie a drumurilor vor începe în 2012 şi vor fi finalizate peste doi ani. Planurile Ministerului Transporturilor prevăd reabilitarea drumurilor ce leagă Capitala cu regiunile de nord şi sud. Este vorba despre drumurile Chişinău-Bălţi şi Chişinău-Giurgiuleşti, dar şi de traseele ce duc spre Ungheni şi punctul vamal Sculeni, precum şi spre Soroca. Acestea vor fi cele mai ample lucrări de reabilitare a drumurilor desfăşurate în ultimii ani.

Pentru reabilitarea drumurilor din Moldova, finanţatorii externi oferă 350 milioane de euro. La aceşti bani se mai adaugă alte peste 16 milioane de euro, finanţări nerambursabile, pentru construcţia unui drum de ocolire a oraşului Ungheni. Noul traseu va permite micşorarea distanţei până la Iaşi cu cel puţin 30 de kilometri.

"Pentru 2012 sunt preconizate 13 licitaţii la 13 obiecte, finanţate ce către BERD, BEI, Comisia Europeană, MCC, în valoare totală de 350 milioane de euro. Din banii acordaţi de partenerii noştri străini vor fi reabilitaţi în jur de 700 km de drumuri naţionale", a comunicat ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru.

Planurile Ministerului Transporturilor mai prevăd şi construcţia a 93 de kilometri de drumuri, precum şi a unui pod peste râul Prut. Acesta va lega oraşele Ungheni şi Iaşi şi va fi construit de România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu