Autoritățile nu amână Jocurile Olimpice și respectă recomandările OMS privind virusul Zika

Ministerul brazilian al sănătății și Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro au refuzat să ia în considerare o amânare sau o anulare a evenimentului sportiv prevăzut pentru luna august, așa cum au cerut circa 150 de experți în sănătate care au făcut trimitere la riscurile reprezentate de virusul Zika, scrie Agerpers.

Într-un comunicat, ministerul brazilian al sănătății reia argumentele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) potrivit cărora luna august est cea în care sunt cei mai puțini țânțari Aedes Aesgypti, vectori ai virusurilor dengue, Zika și chikungunya.

În februarie, directoarea generală a Organizației Mondiale a Sănătății Margareth Chan a declarat la Rio de Janeiro că oamenii nu trebuie să se îngrijoreze pentru că în luna august cantitatea de țânțarilor este minimă.

Comitetul organizator al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 a transmis că respectă poziția experților dar urmează recomandările OMS, care nu vede deloc riscuri, relatează duminică cotidianul O Globo.

Pentru moment, o anulare sau o schimbare a locului Jocurilor Olimpice nu ar schimba de o manieră semnificativă răspândirea internațională a virusului Zika, potrivit unui comunicat al OMS transmis vineri seară. OMS va continua să supravegheze situația și să-și adapteze recomandările dacă va fi necesar, potrivit aceluiași comunicat.

Vineri, circa 150 de experți au cerut ca Jocurile Olimpice 2016, care sunt prevăzute în Brazilia, la Rio de Janeiro, să fie mutate sau amânate din cauza virusului Zika. Brazilia este țara cea mai afectată din lume de acest virus, cu aproape un milion și jumătate de persoane contaminate din 2015. În jur de șaizeci de țări din lume se confruntă cu virusul Zika, încheie AFP.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu