Autorităţile nipone cer organizarea Jocurilor Olimpice din 2022 în Japonia

Embed:

După ce a fost lovită de cutremur şi tsunami, Japonia şi-a pus ca obiectiv - organizarea Jocurilor Olimpice. Oficialităţile nipone au anunţat că vor depune candidatura oraşului Tokyo pentru a găzdui Olimpiada din 2022. Gazda evenimentului va fi aleasă peste doar doi ani, pe 7 septembrie 2013, la Buenos Aires.

Capitala Japoniei, Tokyo, are intenţia să candideze pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020. Acest eveniment a fost inclus în programul oficialităţilor pentru revenirea şi revitalizarea ţării după cutremurul şi tsunamiul din luna martie. Guvernatorul oraşului, Shintaro Ishihara, a făcut anunţul după ce a fost reales în funcţie pentru al patrulea mandat.

Acum 2 ani Tokyo a pierdut în faţa oraşului brazilian Rio de Janeiro dreptul de a găzdui Olimpiada din 2016. Atunci, acelaşi Ishihara a fost criticat pentru că a cheltuit aproape 200 de milioane de dolari pentru candidatura ratată.

Cererile pentru găzduirea Jocurilor Olimpice vor putea fi depuse începând cu 16 mai 2011. Candidaţii vor fi anunţaţi în luna mai 2012, iar oraşul gazdă va fi ales la Buenos Aires, pe 7 septembrie 2013. Printre metropolele care şi-au anunţat public interesul pentru Olimpiada din 2020 sunt reprezentantele Europei: Berlin şi Roma, Cape Town din Africa de Sud şi chiar Doha din micuţul stat Qatar care va găzdui şi Campionatul Mondial la fotbal din 2012.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu