Autoritățile municipale vor acorda, în acest an, mai mulți bani pentru alimentația copiilor în școlile din Chişinău

Embed:

Autoritățile municipale vor acorda, în acest an, mai mulți bani pentru alimentația copiilor în școlile din Chişinău. Vor primi gratuit mâncare elevii claselor primare, cei care provin din familii defavorizate şi minorii care au fost bolnavi de tuberculoză. Un ordin în acest sens a fost semnat de șeful interimar al direcției educație a municipiului Chișinău, Alexandru Fleaș. 

Potrivit documentului, pentru fiecare copil din grupele pregătitoare vor fi alocaţi câte 21 de lei pe zi, cu trei lei şi 50 de bani mai mult față de anul trecut. Autorităţile au majorat cu 50 de bani și costul micului dejun oferit elevilor din clasele primare şi gimnaziale. Pentru cei din grupele cu program prelungit şi cei care au suferit de tuberculoză vor fi alocaţi câte 19 lei şi 30 de bani zilnic, cu aproape un leu mai mult decât în 2016.

Pentru copiii din clase primare, care frecventează şcolile sportive se vor aloca aproape 30 de lei, cu 35 de bani mai mult decât acum un an. Tot cu atâta creşte costul alimentaţiei pentru cei din clasele a cincea - a opta, care vor primi mâncare în valoare de 32 de lei şi 80 de bani. O masă pentru elevii liceelor sportive, care studiază în clasele a 9-a - a 12-a, va costa 35 de lei şi 80 de bani, tot cu 35 de bani mai mult . De mese gratuite vor beneficia şi copiii din şcoli auxiliare sau cele de tip internat. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu