Autorităţile Moldovei declară RĂZBOI traficului ilicit de droguri. Sute de cauze penale, expediate în judecată

Embed:

Autoritățile țării noastre au declarat război traficului ilicit de droguri. Oamenii legii își propun să reducă drastic cazurile de trafic de substanțe narcotice pe teritoriul Moldovei. Potrivit poliției, de la începutul anului au fost inițiate aproape o mie 60 de cazuri penale. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, de la începutul anului,  în instanțele de judecată au fost expediate 574 de cauze penale ce vizau traficul de substabțe narcotice. Statistica mai arată că au fost destructurate 41 de grupări criminale, iar 670 de persoane au fost reținute.

De la începutul anului, au fost confiscate droguri, printre care marijuana, paie de mac sau hașiș, în cantitate totală de aproape 151 de kilograme,  aproape în jumătate mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut. În total au fost sechestrate substanțe narcotice în valoare de peste 22 milioane de lei.

Datele Ministerului de Interne mai arată că țara noastră este punct de destinație pentru heroină și pastilele de tip extasy. Heroina este adusă din Turcia prin Bulgaria, România sau Ucraina, iar stupefiantele sunt aduse în țară din Olanda și Franța.

Totodată, Moldova este un punct de tranzit al hașișului din Spania spre Rusia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu