Autorităţile marocane şi Spania au destructurat o celulă jihadistă

Autorităţile marocane au anunţat că au destructurat marţi o 'celulă teroristă' având legături cu gruparea Statul Islamic (SI) şi formată din cinci membri cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani, în cadrul unei operaţiuni comune între Maroc şi Spania, scrie agerpres.ro.

Trei membri ai acestei celule au fost arestaţi la Fnideq, în nordul Marocului, "în coordonare cu serviciile de securitate spaniole", conform unui comunicat al Ministerului de Interne marocan.

Ceilalţi doi suspecţi, un marocan şi un senegalez, au fost arestaţi la Bilbao, în nordul Spaniei, a mai anunţat Ministerul de Interne.

Operaţiunea a permis confiscarea unor arme albe, uniforme militare şi aparate electronice, a precizat sursa citată.

Membrii acestei celule sunt suspectaţi că au desfăşurat "campanii de propagandă" şi că "au recrutat tineri în cele două ţări pentru a comite acte teroriste sub stindardul" grupării jihadiste Statul Islamic.

Ferit de atentate ale Statului Islamic, Marocul, care susţine că duce o politică extrem de activă în materie de luptă antiteroristă, a fost victima unor atacuri la Casablanca (33 de morţi în 2003) şi la Marrakech (17 morţi în 2011).

Catalonia, regiune în nord-estul Spaniei, a fost lovită în august 2017 de un dublu atentat revendicat de Statul Islamic, la Barcelona şi Cambrils, care a făcut 16 morţi. Autorii acestor atacuri erau în majoritate de origine marocană.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu