Autorităţile locale din Ştefan Vodă, la sfat cu Marian Lupu. Principalele subiecte puse în discuţie

Embed:

Problemele din agricultură, educaţie şi sănătate au fost discutate astăzi la o întâlnire a liderului Partidului Democrat, Marian Lupu, cu autorităţile locale din Ştefan Vodă. Deputatul PDM şi aleşii locali au vorbit şi despre vizita experţilor Fondului Monetar Internaţional, care au mandat de negociere a unui nou acord de finanţare cu ţara noastră.

Discuţiile dintre aleşii locali şi liderul PDM au durat mai bine de două ore, timp în care au fost abordate mai multe probleme sociale.

"Am discutat necesitatea identificării unui sistem mult mai performant de finanţare a educaţiei, fiindcă este investiţia cea mai mare şi cea mai importantă în capitalul uman. Situaţia din medicină, situaţia în privinţa funcţionării legii privind ajutoarele sociale", a menţionat Marian Lupu.

În cadrul întrunirii s-a discutat şi despre importanţa semnării rapide a unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional.

"Urmare a acestui acord vom interveni cu măsuri şi resurse suplimentare de asigurare a dezvoltării economice, de asigurare cu mijloace financiare a bugetului, cât şi deblocarea finanţările investiţionale", a precizat liderul PDM.

Autorităţile locale spun că au mari aşteptări de la guvernanţi.

"Domnul Lupu ne-a explicat toate lucrurile care se produc în republica, în Guvern, Parlament, despre toate măsurile care se iau. În părerea mea, întrunirea a fost foarte productivă", a specificat preşedintele raionului Ştefan Vodă, Nicolae Molozea.

"Legile care vor fi aprobate degrabă, noi le aşteptăm, poate şi în 2017, este foarte bine şi foarte rezonabil pentru noi", a spus primarul Olăneşti, Ştefan Vodă, Petru Marcov.

În perioada următoare, preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, se va întâlni şi cu alţi aleşi locali.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu