Autorităţile franceze încep demolarea "Junglei" de la Calais

Autorităţile franceze încep azi demolarea "Junglei" de la Calais, acolo unde trăiesc în condiţii mizere mii de imigranţi. Sunt puţine şanse ca oamenii să plece de bunăvoie mai ales că evacuarea vine după ce, aseară, zeci de refugiaţi au incendiat tomberoane şi au atacat forţele de ordine cu pietre. Poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene, scrie Digi24.ro.

Asemenea ciocniri se produc de luni de zile la marginea Junglei. Imigranţii încearcă să oprească vehiculele care se îndreaptă spre port, vrând să urce în ele şi să meargă în Anglia, iar poliţiştii îi împiedică.

Potrivit statisticilor, în Junglă sunt acum între 6.000 şi 8.000, majoritatea veniţi din Afganistan, Sudan şi Eritreea. Locuiesc în barăci, în condiţii mizere, aşteptând o şansă de a ajunge în Marea Britanie.

Autorităţile vor să mute imigranţii în 280 de centre răspândite în toată ţara. Rămâne de văzut cum vor fi primiţi, căci oamenii din mai multe oraşe au protestat pentru că nu li s-a cerut acordul atunci când s-a făcut repartizarea.

O problemă este soarta celor 1.300 de minori neînsoţiţi care trăiesc acum în Franţa.

În jur de 500 dintre ei vor fi preluaţi de Marea Britanie, pentru că au rude acolo.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu