Autorităţile franceze cer ajutorul în identificarea celui de-al nouălea terorist implicat în atacurile de la Paris

O înregistrare video acreditează existenţa celui de-al nouălea terorist în cursul atentatelor comise vineri seara, la Paris, membru al echipei de comando care a atacat terasele unor cafenele şi restaurante, au făcut cunoscut surse apropiate anchetei şi din rândul poliţiei, scrie ziare.com.

Acest comando era alcătuit din francezul Brahim Abdeslam, care s-a aruncat în aer într-un restaurant şi era cu siguranţa însoţit de fratele său, Salah, dat în urmărire şi căutat intens.

Conform înregistrării video, a mai fost un individ, care şi el ar putea să se ascundă, dacă nu este vorba despre unul dintre cei doi presupuşi complici ai lui Salah arestaţi în Belgia.

Pe de altă parte, poliţia franceză a difuzat marţi seara fotografia unuia dintre teroriştii kamikaze care au murit vineri seara la Stade de France şi a lansat un apel la martori pentru identificarea lui.

Anchetatorii au putut stabili până în prezent, pornind de la amprentele sale papilare, că a fost supus controlului în octombrie în Grecia.

Un paşaport sirian a fost găsit în apropiere de cadavrul său.

Toate datele din paşaport corespund identităţii unui militar al trupelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad, care a avansat două ipoteze fără să tragă vreo concluzie: fie că acest paşaport a fost recuperat, fie că este vorba de un document fals pornind de la o identitate reala.

Documentul a fost prezentat de un migrant înregistrat in insula greacă Leros, la 3 octombrie 2015. Deţinătorul acestui paşaport, a cărui identitate reală rămâne de verificat, a părăsit Grecia la o dată necunoscută şi ultima oară a fost reperat în Croaţia câteva zile mai târziu.

Despre acest paşaport, Germania a avertizat în legatură cu o posibilă "pista falsă" lăsată de gruparea jihadistă Statul Islamic "pentru politizarea şi radicalizarea problemei refugiaţilor în Europa".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu