Autorităţile din Tianjin creează un fond de 16 miliarde de dolari pentru investiții în inteligență artificială

Orașul chinez Tianjin creează un fond de 16 miliarde de dolari pentru investiții în inteligență artificială, robotică, software, dispozitive inteligente și îmbunătățirea industriilor tradiționale, scrie Reuters, citează libertatea.ro.

Situat în nordul Chinei, orașul Tianjin are peste 15 milioane de locuitori și cel mai mare PIB pe locuitor, în fața Shanghaiului și a Beijingului. Tianjin este un port la Golful Bohai și unul dintre orașele unde se testează regulat tehnologii sau idei noi.

China are mai multe inițiative în domeniul inteligenței artificiale, aceasta fiind văzută ca următoarea revoluție industrială.

Statul chinez are deja un fond care investește în semiconductori și mai creează încă unul de 47 de miliarde de dolari.

De asemenea, producătorul chinez de cipuri Tsinghua, deținut tot de către stat, a anunțat investiții de 100 de miliarde de dolari în următorii zece ani în inteligență artificială.

China vrea să devină un lider mondial în domeniul inteligenței artificiale până în anul 2025.

Deja o serie de rapoarte arată că China este în față în anumite segmente, datorită colectării masive de date. Giganți precum Alibaba, Tencent și Baidu concurează la rândul lor de la egal la egal cu Google, Amazon și Facebook.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu