Autorităţile din Susleni, acuzate de localnici. Ce îi deranjează pe săteni (VIDEO)

Embed:

Astăzi echipa Publika TV a mers în satul Susleni din raionul Orhei, unde a aflat care sunt principalele probleme ale  localnicilor. Și aici, oamenii spun că drumurile sunt distruse, iar fiecare ploaie este un pericol.

Locuitorii satului Susleni se plâng că autoritățile nu repară casa de cultură, care de ani de zile  e avariată.

"Aş avea nevoie de un local, cameră mare, să am unde să pun instrumentele. Toate festivalurile raionale se făceau la Susleni, dar acum ne luăm geanta şi ne ducem la alţii", a declarat Mihai Golban, dirijor fanfară. 

"Necesită reparaţie, mulţi bani, pentru a construi o casă de cultură în stil nou, modern. Avem trei colective model, dar nu avem unde ne ocupa, toate repetiţiile le facem în incinta liceului", a menţionat Andrei Boldirat, directorul casei de cultură din Susleni.

Și râul din localitate reprezintă o problemă pentru oamenii din sat. Albia pârâului din Susleni nu a fost curățată de 40 de ani. De fiecare dată când plouă apa se revarsă în grădinile și curțile oamenilor. Acum trei ani, autoritățile au început să scoată nămolul din albia pârâului, dar lucrul nu a fost dus la bun sfârșit.

"După cum sunt finanțările așa sunt și lucrările. Avem undeva un kilometru curățit, avem construit un pod, al doilea e în construcție. Am rugat Agenția Relații Funciare și Cadastru să ne aloce încă 500 de mii de lei", a declarat primarul satului Susleni, Ilie Boldurat.

Iar unii localnici acuză autorităţile că nu repară țeava de scurgere a izvorului.

"Uitaţi-vă cum s-a spart ţeava şi curge continuu. Apa stă, miroase urât, crapă casa, avem mucegai", a spus o femeie.

Locuitorii din Susleni se plâng şi de drumuri, care sunt în stare deplorabilă.

"Până la grădiniţă ar trebui reparat, până în partea de la deal. Mai sunt gropi mari. Primarul a promis că pe parcurs va rezolva problema", a zis o persoană.

Următoarea localitate în care va merge echipa Publika TV este satul Ivancea din raionul Orhei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu