Autorităţile din Serbia retrag din magazine laptele suspectat de contaminare cu aflatoxină

Embed:

O toxină bagă spaima în Balcani. Autorităţile din Serbia retrag din magazine laptele suspectat de contaminare cu aflatoxină, care poate cauza cancer, dacă este în doze mari. Toţi producătorii de lapte au fost obligaţi să efectueze zilnic analize de laborator, cu scopul de a detecta prezenţa acestei toxine.

Ministrul Agriculturii din Serbia a declarat că produsele nu ameninţă sănătatea oamenilor, iar ca să fie convingător, a băut un pahar cu lapte în faţa presei.

"Sursa contaminării nu este de peste hotare, dar trebuie să vă spun că întreaga regiune se confruntă cu această problemă. Am vorbit cu miniştrii Agriculturii din Ungaria, România, Croaţia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru şi mi-au spus că şi ei au această problemă acum", a declarat ministrul Agriculturii din Serbia, Goran Knezevic.

Oficialii au decis să retragă laptele din magazine sub presiunea publică din ultimele zile. Presa din Serbia a scris că autorităţile ar fi ascuns, timp de mai multe săptămâni, rezultatele testelor de laborator, care arată că laptele conţine multă aflatoxină - o formă de mucegai care poate cauza cancer, dacă este cosumat în doze mari. Toxina ar proveni de la furajele, pe care le-au mâncat animalele în timpul secetei de anul trecut. Aflatoxina a fost depistată şi în laptele comercializat în Croaţia, Bosnia şi Macedonia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu