Autorităţile din Pakistan luptă cu invazia lăcustelor de deşert într-una dintre cele mai sărace regiuni ale ţării

Autorităţile din Pakistan se luptă să facă faţă unei invazii a lăcustelor de deşert într-una dintre cele mai sărace regiuni ale ţării, unde milioane de insecte devorează culturile, sporind temerile privind nesiguranţa alimentară, informează agerpres.ro.

Insectele au distrus culturile de bumbac, grâu şi porumb din provincia sudică Sindh începând din luna iunie.

Condiţiile meteorologice favorabile şi un răspuns întârziat din partea autorităţilor au ajutat lăcustele să se înmulţească şi să lanseze atacuri din deşert asupra zonelor de cultură şi oraşelor din apropiere.

Norii de lăcuste care au aterizat în locul unde se ţinea miting politic în luna octombrie au ajuns pe prima pagină a ziarelor.

"Peste 4.000 de hectare de culturi de grâu au fost deteriorate. Ne temem că vom rata ţinta de producţie stabilită pentru provincie cu cel puţin 50% anul acesta", a declarat miercuri Nabi Baksh Sathio, vicepreşedintele Camerei pentru Agricultură din Sindh.

În acest an, Pakistanul a stabilit o ţintă de producţie de grâu de 27 de milioane de tone. Anul trecut, provincia Sindh a contribuit cu 5,5 milioane de tone, a precizat el.

"Lucrăm zi şi noapte pentru a face faţă invaziei de lăcuste care devine din ce în ce mai alarmantă", a declarat Ismail Rahu, ministrul agriculturii la nivel de provincie.

Potrivit acestuia, peste 1.000 de oameni folosesc utilaje şi mici avioane pentru a pulveriza pesticid peste mii de hectare în fiecare zi.

Rahu a precizat că lăcustele au venit din Yemen trecând prin Iran.

"Situaţia a scăpat de sub control, generând temeri privind nesiguranţa alimentară", a declarat Nisar Khaskhali, un fermier din districtul Khairpur.
loading...

Lasă un comentariu